Digitaal toetsen in 10 stappen

Vandaag mocht ik bij Dé Onderwijsdagen een sessie verzorgen: digitaal toetsen in 10 stappen. De presentatie die ik gegeven heb staat hieronder. Hoewel het soms lastig is om zonder de mondelinge toelichting gehoord te hebben chocola te maken van een presentatie, vallen er hopelijk toch voldoende puzzelstukjes op hun plaats om een idee te krijgen van wat ik heb willen overbrengen.

[slideshare id=15150571&doc=deonderwijsdagen2012-digitaaltoetsenin10stappen-121113013532-phpapp01]

Overigens heb ik tijdens de presentatie een soort pecha kucha-methode toegepast. De sessies bij Dé Onderwijsdagen duren namelijk maar 50 minuten en daar gaat de tijd voor een introductie door de zaalvoorzitter en het stellen van vragen door het publiek nog vanaf. Ik had berekend dat ik voor mijn 54 slides netto ongeveer een half uur zou hebben. Ik heb daarom Powerpoint zo ingesteld dat gemiddeld na iedere 33 seconden automatisch de volgende slide werd getoond.

Moet zeggen, heb nog zelden zo ontspannen mijn verhaal kunnen doen. Geen gedoe met heen en weer klikken tussen dia’s en ook geen enkele stress hoeveel tijd ik nog over zou hebben. Was gewoon een kwestie van één keer op start klikken en daarna go with the flow. En gegarandeerd op tijd klaar, dus de zaalvoorzitter – wiens taak het is om de tijd te bewaken – had ook een makkie.

Pecha-kucha (in vrije stijl), wat mij betreft een aanbeveling. Ik weet in ieder geval dat ik het vaker zo ga doen als ik weer eens een presentatie mag houden.

3 gedachten over “Digitaal toetsen in 10 stappen”

  1. Beste Sander,

    Mooie presentatie en mooie inhoud. Ook zonder de persoonlijke flow zeer informatief. Helaas mis ik 1 toetssysteem in jouw overzicht en dat is RemindoToets van Paragin. Dit complete toetssysteem is speciaal ontworpen voor digitaal toetsen in grote volumes en wordt gebruikt voor zowel low als high-stakes testing. Wil je hier meer informatie over dan hoor ik dat graag.

    Hartelijke groet,
    Wim

    1. Dag Wim, bij dezen via de reacties alsnog vermeld. In ieder geval hier op het blog. Er zijn zoveel toetssystemen beschikbaar dat het ondoenlijk was om ze allemaal te noemen. Ik had graag willen verwijzen naar een online overzicht van alle toetssystemen die ons in NL bekend zijn, maar ik kon dat overzicht nergens meer vinden. Zwerft volgens mij nog wel ergens rond op het wereldwijde web.

Reacties zijn gesloten.